onsdag 1 januari 2020

Tips! Aktiespararna har en kampanjBloggen gör ett kortare inspel på grund av ett tips. Aktiespararna kör nämligen en bloggkampanj där man kan bli premium-medlem i 6 månader för 349 kr. Jag är själv medlem sedan lång tid tillbaka och har en krönika med i första numret 2020.

Här är en länk till erbjudandet. Om man svarar senast 13 januari kommer man få det första numret i tryckt form.

Ps) Jobbar på en årssammanställning för 2019, året slutade på plus cirka 22 procent, men det finns mer att säga än så. Lite svårare att sammanställa i år pga olika depåer, men Financial Times resultat brukar stämma.

16 kommentarer:

 1. Tack för tipset, låter som ett bra erbjudande. Vill du lägga till min blogg i din feed så lägger jag gärna till din bland mina läsvärda bloggar.

  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tror det.

   Ska se över blogglistan här framöver och intresset är noterat!

   Radera
 2. 22 % avkastning på 2019 är en bra bit under index för börsen Sthlm. Vi hade 80 % på vår portfölj. Just sayin’

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så är det, och kommer något om det i årsrapporten.

   Kan bara säga grattis till er, 80% är grymt.

   Radera
 3. Tack för tipset. Själv är jag lite besviken över Aktiespararnas nya system med premium osv. Känns som att de svikit de som valt att köpa livstids medlemskap.

   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört lite kritik mot förändringen, är själv inte helt insatt där, men är medlem och gillar organisationen som sådan.

   Radera
  2. Jag är permanent medlem hos AktieSpararna(AS) sen 25 år tillbaka, för de som inte vet om detta, som permanent medlem man betalar en gång en större summa för alltid och då gäller livet ut medlem och man får på köpet även tidningen AS och grund förmåner i medlemskapet.

   Före årsskiftet, AS skickade ett (lurigt) brev till alla "redan" medlemmar där erbjöd att om man betalar bara 100 kr "extra" då man kan få några extra tjänster med också tidningen. Jag slängde den direkt till sopor, för att jag är bara intresserad av tidningen (som en gång betalad för). Jag skrev "lurig" för att i erbjudandet skrev dem inte tydlig menar att alla permanenta MÅSTE betala 100 kr extra för att få tidningen i fortsättning utan det såg ut att de snäll erbjuder extra tjänster med tidningen till alla medlemmar och om man vill kan utöka med bara 100 kr extra..

   Nu från förra vecka märkte att jag inte fått januari-tidningen, ringer kundtjänst och frågar, hon svarar att för att få papperstidningen borde man svarat och betalat 100 kr extra/år annars blir bara digitala som gäller.

   Jag ska anmäla AS till ARN för att när jag och AS tecknade avtal rund 1995 och betalde 3000 kr för en permanent medlemskap, fanns då inga digitala tidningar och avtalet tydlig handlade endast om papperstidning och bolaget räknade fram summan 3000 kr för detta som avsett papperstidning (årlig medlemskap var då rund 200-250 kr/år). Å andra sidan, det är inte på givet att alla har möjlighet med PC och digitala medel för att läsa på nätet, speciellt blir man äldre och kanske man vill inte ens sitta vid PC:en. De kan lägga krav till nya men de kan tvinga de som redan skrivit avtalet tidigare. Det bör i så fall båda partner acceptera frivillig med överenskommelse. Så jag tycker vad som AS kräver 100 kr extra per år (som säkert kommer att höja per år) är något som bör vi permanenta från tidigare slippa enligt det avtal som AS en gång skrivit på.

   Radera
  3. Jag tänkte att det bör vara flera som håller på luras... Jag håller precis formulera ett mejl för att sen skicka till Aktiespararna med motivering och fråga till dem varför vi ska betala. Enligt ARN man ska först vända till bolaget och få ett svar, därefter beroende hur svarar mig ska gå vidare till anmälan hos ARN.

   Detta är sjuk lurig. De kan inte säga oss att det har blivit dyrare med papper, först av allt det deras fel om de kalkylerad fel, å andra sidan 3000 kr 20-25 år sen jag visste garanterat skulle täcka inflation och alla prishöjningar, vi kan motivera på samma sätt: Om vi hade satt 3000 kr på en Apple aktie skulle idag ha fått över 100.000 kr!!! Dvs vi t.o.m. förlorat på att betalat dem, nu om de inte kunnat utnyttja kapitalet är deras problem.

   Jag tycker de kan komma och diskutera om ett nytt avtal om de har problem men det ska båda partner vara nöjda och komma överens, inte så att ena bestämmer för båda.

   Jag är säkert många permanenta från 20-30 år sen är gamla, tänk man blir äldre och ska sitta med darriga fingrar trycker på knappar...hehe... Om jag ska acceptera digital + 100 kr, kräver jag få tillbaka 3000 kr + ränta-på-ränta kompensationen.

   Radera
  4. Jag har nu skickat iväg en lång mejl till Aktiespararna med grundliga motiveringar att de inte har rätt kräva 100 kr och kräver ett svar snarast från dem.

   Jag har krävt också att de ska skicka papperstidningar under perioden som tvisten pågår annars kommer att kräva likvida ersättning istället.

   Enligt ARN, man kan börja anmäla antingen efter fått svar från bolaget eller efter 4 veckor väntetid utan svar.

   Då bullen rullat igång! ;-)


   Jag tycker alla som berörs av detta skicka ett mejl och klaga så vi blir flera. T.o.m. ännu bättre alla gör en anmälan hos ARN.
   Följ diskussion fr BS:
   https://borssnack.di.se/#/borssnack/2423501
   Följ diskussionen

   Radera
 4. Ser mycket fram emot årsrapporten Gustav. Jag har delat Decisive Dividend och vitec med dig under året, blir kul att se hur du resonerar kring dessa nu under 2020.

  mvh,
  10årsplanen
  https://10arsplanen.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska skriva om dem! En tråkig nyhet kom för Decisive igår att Dave slutar. Har valt att behålla mina aktier oförändrat och skriver några rader på söndag.

   När det gäller Vitec är det värderingen som drar iväg. Har minskat i omgångar i dem, även om man alltid riskerar att gräma sig över att sälja ett bra bolag för tidigt.

   Radera
 5. Hej!
  Jag undrar om du skulle vara intresserad på ett samarbete med oss? Vi är Sveriges mest generösa cashbacksida som betalar 60% mer än de andra.
  Vi jobbar i dagsläget med ett 10-tal mellanstora influencers och letar efter flera.
  Mvh
  Adam
  https://www.rewardnetwork.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för frågan! Just nu kör jag egentligen inte så mycket samarbeten, bara annonser via Adprofit, men kan höras via mejl.

   Radera
 6. Alla dessa prenumerationer på aktiespararna, Affärsvärlden, Börsveckan m fl går aldrig att räkna hem då kostnadsfri "börs-bolags-data" ges i bloggar som Börspodden, Kvalitetsaktiepodden, Hansèn & Olavi m fl
  Lyssnar på dessa när jag lagt mig vid 22-tiden, en underbar avslutning på (börs-)dagen!
  Robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det finns en plats för båda, förutom poddar läser jag främst Aktiespararen och Financial Times.

   Kvalitetsaktiepodden, Market Makers, Börspodden, Penserpodden och Placerapodden är några svenska favoriter. Focused Compounding, Planet Microcap och Investing City Podcast är några utländska.

   Radera