lördag 1 april 2017

Aktiepub även för små sparare


Från och med nästa aktiepub kommer vi ha ett barnbord där små deltagare kommer att kunna diskutera sparande med likasinnade. Istället för att låta ditt barn åka på den 500:e fotbollsträningen med minimala proffschanser talar vi här om en mycket högre avkastning på investerad tid. Att få upp aktieintresset i yngre år är guld värt. Varför vänta med ränta på ränta?

Några från vuxenborden kommer också dra investeringscase som kan lämpa sig för barn. Axfood, Disney och Cloetta kommer också nog kunna sponsra oss med en liten produkthörna. Förslagsvis kommer de riktigt små att diskutera skillnaden i passform mellan Libero och Pampers och vilka effekter det kan ge på aktiekurserna. En positiv bieffekt är att ditt barn redan idag kommer att umgås med nästa generation bloggare.

Vad tror du om konceptet? Det här är väl något som inte finns innan, och kan fylla en lucka på marknaden. Just små sparare är väl de naturliga småspararna? Och visst ska det börjas i tid och otid? :-)

Kom gärna med fler idéer hur det här kan utvecklas men det här är jag sugen på att vi provar!

8 kommentarer:

 1. Boka en plats åt mig!

  :-)))

  Lars

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Tack, en tidig väg till frihet :-)

   Radera
 3. Det kan bli bra det där. Det barn som börjar i tid får en gigantiskt fördel emot övriga i marknaden. De blir förmodligen mer insatta och allmänbildade än andra med. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. @Investeraren

  Jag tror också att detta kan bli verkligen bra. De små kan redan i unga år börja nätverka bland andra aktieintresserade. Man kommer i unga år att få lära sig att ta ansvar för sina investeringar.

  Dessa barnportföljer som föräldrarna konstruerar är ett oskick. På barnpuben kommer man att skapa sig ett gigantiskt försprång mot andra barn när det gäller privatekonomi. Precis som du säger. Brukar alltid läsa dina inlägg. Knivskarpa din styrka är främst din förmåga att arbeta med källkritik.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 5. Haha, insåg att det var 1 april igår..?

  Att väcka barns aktieintresse annars en god idé. Men mer upplägg som kalas än pub då, och så kanske de bör vara en 7-8 år? :-)

  SvaraRadera