söndag 12 augusti 2018

Är med i podden Aktiekompisar!


Jag är med i podden Aktiekompisar vilket är podd-debut för mig. Kanske har ni sett det (sorry om jag tjatar) men jag vill också komplettera med några länkar. Och stort tack för inbjudan! Sen är jag inte van vid forumet, vilket möjligen framgår. Man borde ju inte vara nervös, men likväl kryper sig viss nervositet på så fort en mick är i närheten. Möjligen en vanesak.

Avsnittet handlar om min strategi och jag hoppas kunna ge inspiration. Såklart är det ingen ”sanning” jag säljer och man ska välja den strategi som passar! Jag vill ändå inspirera och i bästa fall få folk att bli något mindre hemmablinda och få upp ögonen för att också investera utomlands.

Kompletteringar
Vill passa på att komplettera poddavsnittet med några länkar:
 • Här finns min strategi beskriven. Vad jag menar med småbolag finns här. Två av bolagen i portföljen är idag globala midcap, men de var små när jag köpte. Vill lägga till om strategin att "hackor och spadar"-bolag är en favorit och att jag också föredrar samhällsnyttiga bolag. 
 • Vad som menas med Hidden Champions kommer jag skriva om samt mina modifieringar jämfört med den definitionen.
Min strategi kan kanske framstå som extremt kräsen. Men när 40 000 – 50 000 aktier ska ner till 15 stycken måste man vara det :-) Sen vill jag betona att allt såklart är min syn och att risker finns. se det inte de bolag jag tar upp som köprekommendationer. Podden spelades in 9 juli och jag har sålt eWork därefter. Brukar inte sälja så fort jag minskar, men från låg andel brukar innehavet ryka.

Frågor och input?
Hoppas ni gillar poddavsnittet och att det gav inspiration. Tar gärna emot frågor och input från er. Trevlig lyssning!

10 kommentarer:

 1. Bra jobbat i podden, tyckte inte nervositet märktes alls i intervjun. Lugnt, sakligt, säkert! Och intressant såklart. Och stort tack för referenser i podden!

  Ser nu mycket framemot den stundande blogghösten. Det finns många intressanta infallsvinklar att vända och vrida på, och bolag att analysera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Försökte göra mitt bästa, och jag är nöjd.

   Har ändå lyckats hitta en del nya case på temat "Hidden Champions", hoppas det blir en bra blogghöst nu.

   Radera
 2. Jag tycker att din insats var mycket bra!
  Det går inte att föreställa sig hur det är att vara i en poddstudio, men jag tyckte du hällde en klass som de mer erfarna gör. Detta är ingen hyperbol, utan min ärliga och uppriktiga åsikt.

  Dock är jag besviken på Jacob, som dels inte ställde bra och ”logiska” följdfrågor till dina bra och inbjudande svar, dels vimsade lite och inte verkade LYSSNA på dig. Dock kan det sistnämnda vara ett ”barnsligt” sätt att försöka att vara pedagogisk i syfte att få dig att återupprepa vad du sagt men med andra i ord i syfte att lyssnarna verkligen skall förstå.

  Tumme upp från mig!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade podden och insatsen! Sommarpodden är ett nytt koncept, och jag är inte någon van poddare. Tycker ändå Carl (det var inte Jacob) gjorde det bra och styrde upp tankegångarna genom att ställa "enkla" frågor. Och med viss återupprepning, lättare att ta till sig om man inte är en regelbunden bloggläsare.

   Radera
 3. Mycket bra insats i podden Gustav, inte alls nervöst, du gav tvärtom ett proffsigt och sakligt intryck! Jätteintressant och håller med Sofokles om att du var bättre än intervjuarna;)
  Bra sammanställning av länkar osv här också.

  SvaraRadera
 4. Superkul att du är med hos UA! Har inte lyssnat ännu men ska definitivt göra det!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar avsnittet, återkom gärna med synpunkter!

   Radera