söndag 11 mars 2012

Favoritlänk #1 - Smidig sökning bland 39 000 aktier

En del av investering går ut på att hitta bra information för sina ställningstaganden, något som kan vara nog så svårt. Tänkte därför dela med mig av några favoriter. Först ut är Financial Times. Du hittar bra info om samtliga aktier i hela världen. Massor med nyttiga nyckeltal, en suverän screener och bra portföljfunktion. En av mina favoriter!


Bra information om enskilda aktier 
Imponerande många aktier finns, nästan 39 000 st. Även mindre svenska aktier som Skåne-Möllan och Firefly finns representerade. Massor av nyttig info, och intressanta nyckeltal.Suverän screener! 
Du kan söka ut aktier bland alla nästan 39 000 på ett smart och smidigt sätt. Varför t.ex. inte söka aktier med utdelning över 3 %, låg skuldsättning och hög avkastning på eget kapital? Kan ge intressanta listor att arbeta vidare med!


Bra portföljfunktion
Denna använder jag för att hålla koll på resultaten. Det fina med den är att den tar hänsyn till utdelningar, och att man kan få fördelning över olika länder mm.
Av integritetsskäl har jag ingen bra bild att komma med här!


Länkar:
Nyckeltalen per aktie - skriv in aktie uppe till höger
Screener - fantastisk med 39 000 st aktier, där man kan söka på varierande nyckeltal
Portföljfunktion - mycket bra som inkluderar utdelning

6 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Väldigt bra, synd att man inte kan se utveckling för sin portfölj utan insättningar eller jämföra med svenskt/nordiskt index, annars var det massa kanon funktioner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, saknar också t.ex. svenskt index att jämföra med!

   Radera
 2. Trevlig länk - den ska testas. :)

  SvaraRadera