måndag 2 januari 2012

2011: Bättre än index, men sämre än sambon!

Utvecklingen var ganska blandad men på det stora hela är jag nöjd:

Gustavs portfölj ink utdelningar: - 5 % (något bättre än grafen visar)
Stockholmsbörsen ink utdelningar: - 13,5 %
Så länge som jag över tid presterar över index är det ju värt att hålla på. Skulle jag prestera sämre så är däremot Avanza Zero ett bättre alternativ.

Angående jämförelsen är Avanza inte så tydliga med om utdelningar ingår i grafer och portföljrapporter, men jag får totalresultatet till cirka -5 %. Sen skulle jag kanske väga ihop ett annat index än Stockholmsbörsen att jämföra med, i och med att jag har en del utländska aktier, men det blir lite omständligt.

Om vi kollar på kursrörelser och utdelningar så är Betsson och Exxon Mobil positiva överraskningar. Ratos, Skånemöllan är negativa överraskningar vad gäller kursen men jag tror de kommer igen, och är beredd att nyinvestera. Största besvikelsen är Li Ning, som nog kommer att få ett eget inlägg, för att riktigt lära mig av misstaget! "Kinesiskt sportsko-tillverkare ett rejält felsteg...", eller vad nu rubriken kan tänkas bli.


Som kuriosa har jag fått min sambo (dock något motvilligt:-) intresserad av aktier. Hennes portfölj var bara ned någon procent i år, mest på grund av att hon verkligen köpt rätt och behållt. Kanske är det en bra investeringsstrategi, att någon närstående sållar bland alla goda, och möjligtvis mindre goda, tips?

Men för att fokusera på det positiva, bättre än index är jag nöjd med! Och nästa år hoppas jag på bättre utveckling än både index OCH sambon :-)

3 kommentarer:

  1. Låter som sambon snabbt och framgångsrikt anammat det Warren Buffett alltid poängterat "köp bra bolag och håll i dem". :)

    SvaraRadera
  2. Japp! Hon har en föredömligt koncentrerad portfölj också. Om hon lyckas bättre än mig i år med får hon nog förvalta mina pengar i framtiden:-)

    SvaraRadera