lördag 12 oktober 2013

Rapport från ekonomiprat - och fortsättning följer!


Vi blev 10-talet personer som anslöt. Nog kände man sig lite nervös på väg in, hur ska det här bli? Men det blev himla bra faktiskt. Detta kommer att bli ett återkommande tema.

På plats fanns bland annat representanter från Christoffers investeringsblogg, Snåljåpen och Trygg Framtid samt en bank som börjar på A och som är bra på att bevaka bloggar:-) Åldern varierade mellan 23 till 40+. Överhuvudtaget var det ett glatt gäng och en skön blandning av folk med intresse för ekonomi som en gemensam nämnare. Vissa hade sysslat med sparade en kortare tid medan andra var rutinerade rävar.

Ämnena som togs upp varierade nog ännu mer och här är några axplock - reservation för att man fångar upp det som man hör närmast:

 • Är H&M köpvärd?
 • Vad ska man titta på när man bedömer aktier?
 • Bra och dåliga aktieaffärer man gjort
 • Peak energi?
 • Banker och bolån
 • Risk för dollarras? Vart är USA påväg?
En tanke som dök upp var att man till nästa gång t.ex. kan ta med sig en idé om investering i en viss aktie. Ännu mer fokus på värdeinvestering diskuterades också. Men det ska fortfarande vara ett brett forum där vi kan ta upp alla möjliga frågor.

Den noggranna läsaren hittar ett snabbare referat av kvällen på bloggen Snåljåpen och Trygg Framtid. Jag tyckte det var en riktigt trevlig och intressant kväll. Verkar som att vi hade samma bild!

Nästa gång blir förresten i december, preliminärt onsdag 11 december (uppdaterat) - återkommer om det!

13 kommentarer:

 1. Jag har också tänkt att alla får ta med sig ett case och presentera. Vi tar rundan runt bordet, alla presenterar en aktie, vad man gillar och inte. Sen diskuterar vi den utifrån det vi har så tar vi nästa aktie sen. Det viktiga tror jag är att vi inte låser oss på värdeaktier, jag har mycket att lära från hur folk ser på förhoppningsbolag!

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett bra upplägg!

   Jag kommer även att fortsätta ta med en lapp med några diskussionspunkter. Kan ju vara bra ifall samtalsämnena tryter eller om det går mot en gemensam diskussion förutom de "case" man tar med sig.

   Men det ska som sagt vara ett fritt och öppet forum där diskuterar allt möjligt kring ekonomi. Vi ska inte snöa in oss på enbart värdeinvestering (även om det i och för sig är det jag själv tror på mest:-) Håller med om att det är nyttigt och intressant att ta upp alla typer av bolag och investeringsstrategier. Lade till en liten punkt om det ovan i och med att det kanske kunde missförstås...

   Mvh
   Gustav

   Radera
 2. Roligt initiativ detta. Synd att jag inte bor i närheten och kan delta.

  Mvh
  Investeraren

  SvaraRadera
 3. låter verkligen mycket roligt och synd att man bor så långt ifrån. kanske skulle vara bra med flera initiativ runt om i landet - jönköping någon?

  SvaraRadera
 4. Bra där med ett case att presentera. Folk tänker kanske olika, men för att få någon form av struktur på det skulle man kanske kunna ha någon mall?

  * Sammanfattning av bolaget.
  * Förväntad utveckling
  * Varför investera i detta bolag istället för konkurrenterna A, B eller C?


  Bara lösa tankar och går säkert att fylla på/förfina mer.

  SvaraRadera
 5. Eloge till dig Gustav som tog intiativ till detta. Väldigt kul att få delta. Det är sällan man träffar folk på det här sättet där de flesta var nya för varandra, härligt att det blev så pass lyckat. Ser fram emot nästa träff!

  /Daniel, Avanza Bank

  SvaraRadera
 6. Kul med all positiv respons! Lägger ut något om nästa träff sen, och spånar tills dess på en liten "mall" för det case man kan ta med sig.

  Mvh/Gustav

  SvaraRadera
 7. Rullstolsinvesteraren13 oktober 2013 23:49

  Vad roligt att det blev lyckat. Jag hade gärna kommit om inte min röst hade totalpajat. En grej angående nästa möte. Den 13:e dec anländer jag till Värtahamnen kl 18.15 efter att ha julkryssat till Åland i ett dygn. Därför vill jag be om tillgift att jag kanske kommer litet sent den kvällen om det redan är spikat. Annars hade jag gärna sett att mötet ägde rum onsdagen den 11 dec.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag tror vi kör onsdag 11 december som preliminärt datum. Passar bättre hittills och tror även småbarnsföräldrar kan komma loss lättare eftersom 13:e är Lucia.

   Radera
 8. Jättekul!
  Jönköping skulle passa bra...

  SvaraRadera
 9. Väldigt trevlig och intressant träff! Kul att få lite ansikten bakom alla bloggare mfl. Jag gick tidigt och glömde faktisk betala föe min mat och öl! Kunde dock lösa det enkelt med Gustav nästa dag då vi är arbetskollegor. Verkar dock som en och annan liksom jag gick därifrån lika obetänksamt och lämnade stackars Gustav med en oväntad hög nota för kvällen... men det reglerar ni säkert till nästa möte i så fall;-). Ser fram emot 11 december!
  C Gasell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, kan nog vara någon som till nästa gång kommit på att de missade betala. I värsta fall var det någon som inte kommer tillbaka som tog några gratisöl (då ser jag det som ett lärdomscourtage).

   Väldigt kul att få ansikten på bloggarna och bloggläsarna som sagt! Ser redan fram emot december. Att alla tar med sig ett investeringscase (om man vill) blir en extra krydda.

   Radera