Jag försöker uppdatera blogglistan med nya bloggar då och så. Ofta är det smalare bloggar med internationell eller någon typ av delvis ovanlig infallsvinkel. Känner mig lite småtråkig, för på ett sätt hade det naturligt att samla alla bloggar och köra ett bredare bloggkollektiv, men utmärkta listor finns redan hos t.ex. z2036, Lundaluppen och Petrusko.
Du kommer alltså inte hitta bloggar som lägger största fokus på svenska bolag, storbolag, eller budgetlimbo och "havregrötssnålande" i olika former. Inget fel alls med de inriktningarna såklart, jag försöker bara fokusera såväl bloggen som blogglistan. Investeringsdelen och inte "spardelen" är det jag verkligen brinner för och skriver om. Bloggarna i blogglistan har som röd tråd ofta något inslag av min egen strategi, dvs internationellt, små bolag, "moat", megatrender eller liknande.
Nya bloggar
Visual Capitalist
Jag älskar det grafiska i Visual Capitalist. Bloggen är späckad med nyttiga grafer, animationer och visuellt ögongodis på det finansiella området. Bland annat denna graf om världens befolkningsutveckling är episk. Och en sådan simpel graf som ledarens utbildning (sorry Löfven) och framtidens megastäder är både nyttiga och underhållande. Här lär man sig mycket framtid och kan få nya perspektiv.
Bolagsvärdering/A discounted Cash flow blog
Har ni sett bloggen Bolagsvärdering/A discounted Cash flow blog? Själv är jag inte så stark på sifferexercisen alla gånger. Min styrka (när den finns) ligger mer i affärsmodeller, konkurrensfördelar och att hitta okända marknadsledare. Här finns en relativt nykläckt blogg som ska bli spännande att följa med ett "tänk" som jag stödjer till fullo, och en siffernivå som är utöver det vanliga. Ett exempel på inlägg är analysen av Zapf.
Zomi Wijaya/Value Investor
I bloggen Zomi Wijaya hittar du något så exotisk som en Indonesisk värdeinvesterare. Sprang på bloggen via en analys av Ekadharma, ett av mina portföljinnehav. Gillar värdefokuset, det långsiktiga perspektivet samt vardagsspaningen att tejp kan vara en vinnare av e-handelsboomen.
OBS! Man får lägga på google-translate för att förstå inläggen, här är bloggen på engelska.
Egregiously Cheap
Bloggen Egregiously Cheap sprang jag på via ett avsnitt av Intelligent Investing podcast. Gillar framtidsspaningen och jakten på okända marknadsledare. Ett bolag som nämndes var "Where Food Comes From".
Ps) Ett annat riktigt bra avsnitt av podden är detta, där en amerikan berättar om sin jakt på bolag världen över. Bara det att första bolaget är ett guldbolag i Zimbabwe :-) Just det där med att hitta värde om man letar där färre andra letar är en röd tråd i avsnittet.
Canadianvaluestocks
Sprang på Canadianvaluestocks eftersom han kikade på Decisive Dividend. Bloggaren verkar kika på mindre bolag och ha en sund filosofi. Ska bli kul att följa. Just Kanada är ett favoritland när vi kommer till västvärlden och mer mogna marknader.
Synpunkter?
Dessa var de nya. Kolla gärna in! Och säg till om jag missat någon som innehåller element av min egen strategi.
En blogg som faktiskt funnits med ett tag, men som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet är globalstockpicking.com Rekommenderar den varmt och personen finns också på Twitter. Inlägget om screening är ett färskt favoritinlägg.
Skall lägga till Canadianvaluestocks till min läslista. Gillar verkligen att investera i länder som Kanada och Danmark där det råder någon slags ordning och reda. När det gäller Kanada har jag aktier i Brookfield, och H&R Real Estate. Ett stort plus när det gäller Kanada är den stabila valutan. Den kanadensiska dollar är betydligt mindre volatil än den amerikanska.
SvaraRaderaMed vänlig hälsning
Lars
Brookfield har jag hört gott om, andra måste jag kolla mer på. Kanada är verkligen stabilt, och det land jag i dagsläget har mest andel av portföljen i. Via stockchase och stockhouse
Raderafår man bra bevakning av aktierna.
Kanadensiska bloggen är intressant!
Tack för många bra tips, blir till att lägga till på min blogglista!
SvaraRaderaGör det, tycker de är högst läsvärda och har ovanliga perspektiv!
RaderaTack för bra lista. Läste dock senaste inlägget av globalstockpicking och han hat fått fel håll på vol smilet
SvaraRaderaAha. Är ingen hejare på sånt själv så det gick mig förbi, ska tipsa, han förstår säkert vad det är, jag lever fortfarande i okunnighet: https://en.wikipedia.org/wiki/Volatility_smile
RaderaBasically är det en asymmetri mellan put-call lika mycket från at-the-money, detta är för att man prissätter volatilitet på nedsidan mer än uppsidan. Kort sagt, om forwaden på en aktie är 100kr så kommer en put på 90kr kosta mer än en call på 110kr, detta för att man är beredd att betala mer för downside protection än upside potential. Så han har vänt på det helt. Alltid lite oroväckande med folk som blandar begrepp hej vilt.
RaderaI alla fall från din länk "When implied volatility is plotted against strike price, the resulting graph is typically downward sloping for equity markets" här antar jag att de har strike price på x-axeln. volatilitet stiger alltså i pris på nedsidan med resultatet att smilet blir convext, såhär: https://www.google.se/search?biw=1440&bih=758&tbm=isch&sa=1&ei=e3OZW9GMFISbgAaBro_gBg&q=volatility+smile&oq=vol&gs_l=img.3.0.35i39k1l2j0l7j0i67k1.26642.27871.0.29296.4.4.0.0.0.0.122.349.0j3.3.0....0...1c.1.64.img..1.3.348.0...0.IM52WhlKMQM#imgrc=GGOt7v7-z4qF-M:
Tjena value bay, du får gärna kommentera direkt på min blog nästa gång! Fast ta det gärna på engelska.
SvaraRaderaDet var ju en ganska kort kommentar ifrån min sida, så det fanns nog möjligthet att feltolka mig, som du har gjort. Det var ju inte heller det bästa sättet att göra min poäng tydlig. Givetvis har du rätt att skydda sig för börsfall prisar in en högre volatilitet än en lika kratig uppgång. Det är ju väldigt naturligt i och med börsen fungerar på index nivå, börsen tar så att säga trapporna upp men hissen ner.
Men det är somsagt fortfarande ett smile, eller åtminstone ett smirk till och med på index nivå. Alltså att implied vol är högre på båda sidorna om at the money. Vilket betyder out of the money Call optioner är också prisade högre än ATM. Såklart inte lika mkt högre som lika OTM Puts, men det är inte min poäng. Poängen var att man även på uppsidan ger extra värde till något som är far out of the money, vilket visar på att marknaden gillar "lottery tickets".
Tjena, absolut i regel dock brukar jag dock inte kommentera och om jag ändå gör det, endast på bloggar jag läst regelbundet under en längre period. Men absolut vol är lägre ATMF än i ytterkvantilerna av moneyness, då håller jag helt med dig och det var bara möjligtvis lite otydligt eller jag som missförstod!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Radera